KAM NJË BRENGË, NUK E NDËRROJ AS ME NJËMIJË GËZIME

0
Njeriu, duke qenë se është krijuar që të ketë një natyrë me emocionalitet të luhatur, sprovohet në shumë mënyra.  Përvoja jetësore e forcon atë...

MUHAMEDI – SHPËTIMTARI I QYTETËRIMIT TË PËRBOTSHËM

0
Muhamedi (a.s.) është më i madhi mirëbërës i njerëzimit, për arsye se ai nuk është vetëm bamirësi i një kombi, ose i një shoqërie,...

AGJËRIMI – NJË DHURATË E MADHE HYJNORE

0
AGJËRIMI – NJË DHURATË E MADHE HYJNORE Shpeshherë njeriu i bën padrejtësi vetes dhe e dëmton atë duke iu nënshtruar pasioneve dhe dëshirave trupore të...

NATA E MIRË BERAET

0
Nata e pesëmbëdhjetë (nata që lidh ditën e 14 me ditën e 15) të muajit Shaban sipas kalendarit hënor, është Nata e Mirë e...

AGJËRIMI, ADHURIM UNIVERSAL

0
Njeriu, si krijesa më e përkryer e Zotit, për t’u aftësuar që të ngjitet lart shpirtërisht, duhet të ndërmarrë disa veprime praktike, urdhëruar nëpërmjet...

BESIMTARI DHE SFIDAT E SHEKULLIT

0
Shekulli i 21 mund të quhet me plot gojën shekulli i teknologjisë. Besimtari e gjen veten përballë sfidave të ndryshme në çdo kohë, por...

DITËT DHE NETËT E MIRA NË ISLAM DHE NATA E REGAIBIT

0
Begatitë e Allahut ndaj robërve të tij janë të mëdha e të panumërta, siç thotë edhe në Kur’an: “Nëse ju doni t’i numëroni begatitë...

PËRSIATJE E SHKURTËR MBI LINDJEN E NJERIUT MODERN

0
Mesjeta dhe Rilindja janë dy epoka të cilat në thelbin e tyre janë krejt të kundërta pavarësisht se zhvillohen në të njëjtin truall gjeografik,...

KUJDES ME FJALËT, O NJERI

0
  Një nga elementët më kryesorë të identifikimit të njeriut janë fjalët e tij. Janë ato që e shoqërojnë që nga vegjëlia e deri në...

30 VJET NGA RITHEMELIMI I KMSH-SË

0
Historia e viteve që pasuan me fillimin e Luftës së Dytë Botërore, e më pas, do të ishte shumë e ashpër me besimin dhe...

TE FUNDIT