Urtësi

PESË DHUNTI

0
Atje, ata do të thërrasin: “O Zoti ynë, nxirrna se do të bëjmë vepra të mira e jo...

FARA E ZEZË NGA ASPEKTI I HADITHIT DHE MJEKËSISË

0
BASHKËKOHORE             Përmendim vetëm disa prej shumë sëmundjeve kundër të cilave...

Myslimani është vëlla i myslimanit

0
Nga Ebu Hurejra (i kënaqur qoftë Allahu prej tij) transmetohet se i dërguari i Allahut ka thënë: “Kini...

Zemra është peshorja e besimit

0
Ebu Hurejra r.a. transmeton se Profeti a.s. ka thënë: “Me të vërtetë, Allahu nuk shikon as trupat dhe...

Përse njerëzimi ka nevojë për Kur’anin

0
Tashmë kjo nuk është një pyetje e cila jo vetëm e ka përgjigjen brenda saj, por një realitet...

Kurani, margaritari i mbështjell me çarçaf

0
“A nuk e vëren faktin që, kur hajnat dëshirojnë të plaçkisin ndonjë shtëpi, fillimisht tentojnë të fikin dritat...

Roli i njeriut sipas Kuranit

0
Mëkëmbës i Zotit dhe mbajtës i besës me Të Njeriut i është bërë vend në...

Teologët e traditës dhe interpretimi bashkëkohor i Kuranit

0
Profeti Muhamed është interpretuesi i parë i Kuranit dhe njëkohësisht burimi dhe esenca e tij, konkretizuar me një literaturë të gjerë që...

Veprimi më i frikshëm

0
Shedad bin Eusi transmeton se profeti Muhamed (a.s.) ka thënë: “Më e frikshmja e gjërave për të cilat trembem për umetin tim...

Përfolja dhe pasojat e saj

0
Hz. Muhamedi (a.s.) i thotë sahabëve: “A e dini ç’është përfolja”? Sahabët i thanë: Allahu dhe i dërguari i tij e dinë...

Na ndiqni

Drita Islame në Instagram