Hasan Tahsini – “Nderi i Kombit” për diturinë dhe arsimin

0
nga DR. LAURANT BICA Në qoftë se do të jepnim me...

Oratoria e H. Hafiz Sabri Koçit

0
Bashkësia islame e qytetit të Kavajës ka pasur fatin dhe nderin e madh që në krye të saj...

Vexhi Buharaja

0
VEXHI BUHARAJA DHE FIGURA E SHUMANSHME E NJË DIJETARI ORIENTALIST SHQIPTAR I CILI U LA NË HIJE PËR...

Alija Izetbegoviç

0
Një jetë në shërbim të idealeve Në fundvjeshtën e vitit 1995, një udhëheqës do t’i...

ISMAIL MUÇEJ, KRYEREDAKTOR I PARE I GAZETES “DRITA ISLAME”

0
Z. Ismail Muçej ishte kryeredaktori i parë i gazetës “Drita Islame”, sot revista "Drita Islame", themeluar në vitin 1992 nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë....

Haxhi Ibrahim Kaduku, personalitet i shquar islam

0
I dekoruar me urdhrin “Naim Frashëri të Klasit I” me motivacionin: “Klerik që iu kushtua...

HAFIZ ABDULLAH ZËMBLAKU MËSUESI I SHQUAR, FETARI, ATDHETARI

0
  “I pështyjmë ata qorrë, që tallen me punët fetare; Murtaja janë vetë, që t’i hajë fare !... “ Pas një pune hulumtuese disavjeçare nëpër biblioteka, mjedise...

HAFIZ ALI ULQINAKU NJË POET DHE ALBANOLOG I VETMUAR MES ULQINIT DHE LEZHËS

0
    “Hafiz Ali Ulqinaku është një nga ata figura të rëndësishme të kulturës shqiptare që dhanë shembullin frymëzues të zhvillimit të njëkohshëm e të bashkërenditur...

HAKI SHAROFI (1894 – 1993) DASHURIA PËR ATDHE, FE, FLAMUR E GJUHË AMTARE

0
Haki Sharofi nuk ishte klerik, por bëri më shumë se një klerik. Punimet në periodikun e viteve 30-40, në “Zani i Naltë” dhe “Kultura...

SAID NAJDENI – HOXHË VOKA (VOGLI) (1864-1903) NUK VUAJ PËR PARA E...

0
  Said I. Najdeni, i cili njihet edhe si Hoxhë Voka apo Hoxhë Vogli, rilindës, patriot, atdhetar dhe veprimtar i shquar i çështjes kombëtare, lindi...

TE FUNDIT