VETMIA DHE UNITETI

0
Zoti e ka krijuar njeriun si një qenie shoqërore. Individi duhet të dijë se nuk mund të beje qëndresë i vetem përballë grupeve, bashkimeve...

SI MUND TË SHPËTOJMË NGA ZEMËRIMI?

0
  Fjala gadab e përdorur në kuptimin e zemërimit dhe dufit, është një gjendje e cila shfaqet me dëshirën për të hequr situatat e tepruara...

Mendimet e një dijetari në shtratin e vdekjes

0
I Po lëngon në shtrat të vdekjes, një i ditur qindvjeçar, Filozof i dëgjuar, mjek i madh, dijetar, Që vargoj arsyes i hoqi e çdo libri faqet...

Hixhreti – një ftesë e përditshme për besimtarët e vërtetë

0
Jeta e njeriut të parë në tokë filloi me hixhret (emigrim). Ademi a.s. me anën e hixhretit solli udhëzimin e parë në tokë, njohuritë...

Morali islam, këshilla

0
-Miqësia, vëllazëria dhe dashamirësia janë karakteristika të fesë islame. -Dashamirësia dhe armiqësia janë dy kundërshtare të papajtueshme. -Nevrikosja shndërrohet në dhimbje. -Në një zemër ku mbivlerësohet arsyeja...

Të jetosh si profeti Muhamed a.s.

0
  Fjalën e fundit rreth lidhjes midis Zotit, Universit dhe Njeriut, e ka thënë Tablloja e Krenarisë Njerëzore, zëri më i fuqishëm orientues kah e...

Punët e mira e akordojnë zemrën dhe jetën e myslimanit sipas Kur’anit

0
“Ju jeni populli më i dobishëm, i ardhur për të mirën e njerëzve, të urdhëroni për mirë, të ndaloni nga veprat e këqija dhe...

MESAZHI NDAJ ATYRE QË OFENDOJNË ISLAMIN DHE PEJGAMBERIN E ALLAHUT, S.A.V.S.  

0
Mesazhi im i parë drejtuar ndaj atyre që ofendojnë fenë islame dhe Pejgamberin e ndershëm të Allahut, s.a.v.s., është: Allahu i Madhërishëm shpalli:             “Ata përpiqen...

HISTORIA E KURBAN BAJRAMIT, SI PËRSHKRUHET NË KURAN DHE NJË ZGJIDHJE ME ‘FUND TË...

0
Kurban Bajrami është një nga dy festat islame të cilën e kremtojnë myslimanët në mbarë botën, tjetra është Fitër Bajrami. Festa, sipas traditës islame, nderon...

“TË RINJT E SOTSHËM SI MEJTOJNË EDHE KUJT I MBESOJNË” Retrospektivë

0
Nji pyetje kjo aqe me randesi sa mundi të themi pa druajtësi fare se përgjegjëja e sajë mertonë studime të thella, dhe ka hijë...

TE FUNDIT