HASAN TAHSINI “NDERI I KOMBIT” PËR DITURINË DHE ARSIMIN

0
Në qoftë se do të jepnim me një fjalë thelbin e një njeriu si rilindësi Hasan Tahsini, atëherë do të thoshim se kjo është...

Vexhi Buharaja

0
VEXHI BUHARAJA DHE FIGURA E SHUMANSHME E NJË DIJETARI ORIENTALIST SHQIPTAR I CILI U LA NË HIJE PËR...

FERIT VOKOPOLA (1887-1967), PËRFAQËSUESI MË I SHQUAR I MISTICIZMIT ISLAM NË SHQIPËRI

0
  Firmëtar i Aktit të Pavarësisë, Deputet në Vlorë e Berat, Ministër i Bujqësisë (1927-1928), Teolog, Ekonomist, Poet, Publicist, Themelues i Organizatës “Drita Hyjnore”, Drejtor...

SAID NAJDENI – HOXHË VOKA (VOGLI) (1864-1903) NUK VUAJ PËR PARA E...

0
  Said I. Najdeni, i cili njihet edhe si Hoxhë Voka apo Hoxhë Vogli, rilindës, patriot, atdhetar dhe veprimtar i shquar i çështjes kombëtare, lindi...

Alija Izetbegoviç

0
Një jetë në shërbim të idealeve Në fundvjeshtën e vitit 1995, një udhëheqës do t’i...

MUHARREM BLAKÇORI (1894-1968) PËRKTHYESI I PARË I KURANIT NË GJUHËN SHQIPE

0
 Përkthimi i Kuranit (me koment) nga gjuha arabe në gjuhët e tjera ka lindur si nevojë e popujve myslimanë, të cilët nuk e kanë...

Oratoria e H. Hafiz Sabri Koçit

0
Bashkësia islame e qytetit të Kavajës ka pasur fatin dhe nderin e madh që në krye të saj...

Haxhi Ibrahim Kaduku, personalitet i shquar islam

0
I dekoruar me urdhrin “Naim Frashëri të Klasit I” me motivacionin: “Klerik që iu kushtua...

ISMAIL MUÇEJ, KRYEREDAKTOR I PARE I GAZETES “DRITA ISLAME”

0
Z. Ismail Muçej ishte kryeredaktori i parë i gazetës “Drita Islame”, sot revista "Drita Islame", themeluar në vitin 1992 nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë....

H. Sulejman Gavoçi – Dijetari, atdhetari, muhaxhiri në rrugën e ruajtjes së Islamit

0
“Në vitin 1913, kur Shkodra u rrethua nga forcat serbe e malazeze, Hafiz Halil Gavoçi dhe Haxhi Hafiz Sulejman Gavoçi, babë e...

TE FUNDIT