Punët e mira e akordojnë zemrën dhe jetën e myslimanit sipas Kur’anit

0
“Ju jeni populli më i dobishëm, i ardhur për të mirën e njerëzve, të urdhëroni për mirë, të ndaloni nga veprat e këqija dhe...

KONCEPTI I KUR’ANIT 2

0
Kur’ani, nuk është vetë fjala e Pejgamberit por është libri i shpallur nga Allahu. Ai, është mrekullia më e madhe që dëshmon Pejgamberinë dhe,...

KONCEPTI I KUR’ANIT 1

0
Në lidhje me rrënjën e fjalës ka pasur diskutime. Disa kanë thënë që është paskajore, e cila ka kuptimin e “leximit” që vjen nga...

GJEOGRAFIA DHE KUR’ANI

0
Kur’ani është një libër i shenjtë, i cili pasqyron udhëzimet e Allahut (Zotit) për njerëzimin nëpërmjet të dërguarit të Tij të fundit, Muhamedit a.s....

TEFSIRI I SURES FATIHA

0
Surja “El-Fatiha” ka zbritur në Mekë. Ka shtatë ajete. Emërtohet Fatiha, sepse me të fillon Kur’ani dhe namazi. Sipas Haxhi Vehbi Dibrës, kjo sure...

TEFSIRI I SURES NAS

0
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ قُل أَعوذُ بِرَبِّ النّاسِ (1) مَلِكِ النّاسِ (2) إِلٰهِ النّاسِ (3) مِن شَرِّ الوَسواسِ الخَنّاسِ (4) الَّذى يُوَسوِسُ فى صُدورِ النّاسِ...

TEFSIRI I SURES FELEK

0
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ  (1)مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ  (2)وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ  (3)وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِ (4) وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ...

TEFSIRI I SURES IHLAS

0
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ قُلْ هُوَ اللَّـهُ أَحَدٌ (1) اللَّـهُ الصَّمَدُ . لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ (2) وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ (3) Shqipërimi: Me emrin...

TEFSIRI I SURES TEBBET

0
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ تَبَّتْ يَدَا أَبِي لَهَبٍ وَتَبَّ (1) مَا أَغْنَى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَ (2) سَيَصْلَى نَارًا ذَاتَ لَهَبٍ (3) وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ...

TEFSIRI I SURES NASR

0
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ إِذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ (1) وَرَأَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللَّهِ أَفْوَاجًا (2) فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ كَانَ تَوَّابًا...

TE FUNDIT