NË PRAG TË PUSHIMEVE

0
Ja dhe shkolla mbaroi për këtë vit. Bashkë me përfundimin e një viti shkollor, prindërit i shqetëson më shumë mendimi se si fëmijët do...

“TË RINJT E SOTSHËM SI MEJTOJNË EDHE KUJT I MBESOJNË” Retrospektivë

0
Nji pyetje kjo aqe me randesi sa mundi të themi pa druajtësi fare se përgjegjëja e sajë mertonë studime të thella, dhe ka hijë...

MODERNIZMI, GLOBALIZMI DHE DIALOGU MIDIS QYTETËRIMEVE

0
Vlerat bazë të shekullit XXI janë modernizmi, pluralizmi, individualizmi dhe feja. Disa pretendojnë që modernizmi i ka bërë njësh jetën vetjake dhe shoqërore, duke...

DASHURIA AMËSORE NA BËN MË TË ZGJUAR

0
Sipas një studimi amerikan, fëmijët që rriten me kujdesin e veçantë të nënës e kanë më të zhvilluar zonën e trurit që lidhet me...

SJELLJA E PROFETIT (A.S.) ME NJERËZIT

0
Të duash krijesat për hir të Krijuesit Pejgamberi (a.s.), me moralin e tij të lartë, që ia kishte dhuruar Allahu, i vlerësonte të gjithë njerëzit...

KURANI OFRON SISTEMIN MË TË PËRKRYER PËR NJERËZIMIN

0
Për Kuranin Famëlartë janë shprehur shumë njerëz me fjalë të mrekullueshme gjatë 14 shekujve. Ajo që na takon neve sot, është që t’i përcjellim...

INVESTIMI MË I MADH TE FËMIJËT BËHET GJATË 6 VITEVE TË PARA

0
Nënat dhe baballarët mendohen disa herë para se ta çojnë fëmijën te psikologu, provojnë mënyra të ndryshme për të zgjidhur problemet dhe si zgjidhje...

MREKULLIA E KRIJUESIT – ZHVILLIMI EMBRIONAL DHE LINDJA E JASHTËZAKONSHME E KANGURIT

0
Sistemi për shumëzim te kanguri është tërësisht i ndryshëm në krahasim me gjitarët e tjerë. Embrioni i kangurit kalon nëpër stade të caktuar të...

ISLAMI MES MENDJES DHE ZEMRËS

0
Allahu xh.sh e krijoi njeriun dhe e pajisi me dy të vërteta të mëdha, të cilat janë: Mendja dhe zemra. Ai i dha secilës...

PEJGAMBERI MUHAMMED A.S.M NË LARTËSINË E RANGUT TË TIJ  DHE NË MADHËSHTINË E...

0
                                                                       Profesor Makrishna, nga vepra “Muhammedi Profet” MËSHIRA E DHURUAR PËR NJERËZIMIN Profeti Muhammed a.s.m ka një pozitë të madhërishme dhe një vlerë shumë të lartë;...

TE FUNDIT