DOBITË E MEVLUDIT

Në këto ditë ne përjetojmë një nga evenimentet më madhështore Islame me të cilin krenohet dhe gëzohet çdo mysliman, përjetojmë një nga festat më...

PROFETI MUHAMED (A.S.)

Nëse do ta imagjinonim veten në botën e para 1400 viteve, ne do të gjendeshim në një vend krejtësisht të ndryshëm. Mundësia e shkëmbimit...

KARAKTERISTIKAT E TË DËRGUARIT TË ALLAHUT

Sipas transmetimeve, pamja e jashtme e Profetit të profetëve përshkruhet me këto fjalë: Ai kishte një trup të madh, i cili i jepte Atij...

MESAZHI NDAJ ATYRE QË OFENDOJNË ISLAMIN DHE PEJGAMBERIN E ALLAHUT, S.A.V.S.  

Mesazhi im i parë drejtuar ndaj atyre që ofendojnë fenë islame dhe Pejgamberin e ndershëm të Allahut, s.a.v.s., është: Allahu i Madhërishëm shpalli:             “Ata përpiqen...

SJELLJA E PROFETIT (A.S.) ME NJERËZIT

Të duash krijesat për hir të Krijuesit Pejgamberi (a.s.), me moralin e tij të lartë, që ia kishte dhuruar Allahu, i vlerësonte të gjithë njerëzit...

SJELLJA E PROFETIT (A.S.) ME NJERËZIT

Të duash krijesat për hir të Krijuesit   Pejgamberi (a.s.) me moralin e tij të lartë që ia kishte dhuruar Allahu, i vlerësonte të gjithë njerëzit...

VITET X/XI – HIXHRI

VITET E DHJETË DHE TË NJËMBËDHJETË TË HIXHRIT   Khalidi dërgohet në Naxhran dhe Aliu në Jemen   Një numër të krishterësh të Naxhranit e kishin përqafuar Islamin,...

VITI IX – HIXHRI

VITI I NËNTË I HIXHRIT   DISA MISIONE VËZHGUESE TË VOGLA NË FILLIM TË VITIT TË NËNTË TË HIXHRIT   Misioni vëzhgues i Ujainah bin Hisn në...

VITI VIII – HIXHRI

VITI I TETË I HIXHRIT   Misioni vëzhgues i Galib bin Abdullah te Bani Mulawwih   Në muajin Safar të vitit 8 të Hixhrit, u dërgua një patrullë...

VITI VII – HIXHRI

VITI I SHTATË I HIXHRIT   Ekspedita e Khaibarit   Në Khaibar, rreth 200 milje në veri të Medines, afër kufirit me Sirinë, ishte krijuar një përqendrim i...

TE FUNDIT