Vlerësojini fëmijët tuaj!

0
Nëse në një shoqëri janë shkatërruar vlerat e bërthamës themelore të saj, familjes, nëse nuk ekziston më dashuria e respekti mes anëtarëve të saj...

EDUKIMI FETAR MERRET QË NË BARKUN E NËNËS!

0
Jo vetëm zhvillimi fizik dhe mendor, por edhe ai moral dhe fetar është i lidhur me mënyrën e jetesës së nënës gjatë shtatzënisë. Hapat...

Si ta mësojmë fëmijën me namaz?

0
“Urdhërojini fëmijët tuaj me namaz kur të bëhen shtatë vjeç”, thotë Profeti ynë i nderuar (a.s.). Ky hadith na  tregon mjaft qartë se kur...

Gruaja, simbol i pjekurisë dhe ekuilibrit

0
  Në librat e shkruar e të botuar më parë mbajmë mend se kemi lexuar mbi jetën, shkencën, dijet, aftësitë dhe të rejat që mbërthyen...

RRETH DEBATIT PËR MBULESËN E GRUAS NË ISLAM

0
Debati rreth çështjes së mbulesës së gruas që Islami përfshin në urdhëresat fetare, nuk ka qenë ndonjëherë debat me nivel konstruktiv dhe me sinqeritet,...

MOTIVIMI TEK FEMIJET

0
Shekulli në të cilin jetojmë është quajtur ndryshe si shekulli i informacionit të cilin mund ta arrijmë shumë lehtë dhe shpejt, thjesht me një...

MËNYRA E DEBATIT DHE KOMUNIKIMI NË FAMILJE

0
Prej faktorëve që e pengojnë komunikimin brenda familjes në ditët e sotme janë edhe polemikat e kota e pavlerë. Debati, pavarësisht se në plan...

Nënat e besimtarëve në përcjelljen e mesazhit islam

0
Nënat e besimtarëve, bashkëshortet e Profetit a.s. kanë luajtur një rol kyç në përcjelljen e plotë të mesazhit islam. Ndërkohë që roli i gruas...

Si të komunikojmë me adoleshentët

0
 Për të gjithë ne, adoleshenca do mbetet periudha e ndryshimeve të mëdha. Ndryshimi gjatë kësaj periudhe nuk bëhet në një drejtim, por në shumë...

Koha kalon, fëmijët rriten

0
Nuk më besohej kur dëgjoja se ‘koha kalon shpejt, fluturon’... Foshnja e vockël që deri dje mbaja në duar tani ka mbushur 3 vjeç. Megjithatë...

TE FUNDIT