H. Ibrahim Dalliu patriot dhe atdhetar (1878-1952)

0
nga LIRA MUSOLLARI Hafiz Ibrahim Dalliu ishte një intelektual i shquar i trevës së Tiranës...

H. Sulejman Gavoçi – Dijetari, atdhetari, muhaxhiri në rrugën e ruajtjes së Islamit

0
“Në vitin 1913, kur Shkodra u rrethua nga forcat serbe e malazeze, Hafiz Halil Gavoçi dhe Haxhi Hafiz Sulejman Gavoçi, babë e...

Hasan Tahsini – “Nderi i Kombit” për diturinë dhe arsimin

0
nga DR. LAURANT BICA Në qoftë se do të jepnim me...

Vexhi Buharaja

0
VEXHI BUHARAJA DHE FIGURA E SHUMANSHME E NJË DIJETARI ORIENTALIST SHQIPTAR I CILI U LA NË HIJE PËR...

Oratoria e H. Hafiz Sabri Koçit

0
Bashkësia islame e qytetit të Kavajës ka pasur fatin dhe nderin e madh që në krye të saj...

Alija Izetbegoviç

0
Një jetë në shërbim të idealeve Në fundvjeshtën e vitit 1995, një udhëheqës do t’i...

Haxhi Ibrahim Kaduku, personalitet i shquar islam

0
I dekoruar me urdhrin “Naim Frashëri të Klasit I” me motivacionin: “Klerik që iu kushtua...

TE FUNDIT