Thesare në fjalët profetike

0
  Prijësi i besimtarëve, Omer ibnul Hatabi thotë: kam dëgjuar Profetin (a.s.) të thotë: “Me të vërtetë veprat varen sipas qëllimit. Çdokujt i takon ajo që...

Njeriu i mirë është i lumtur

0
Si e dallojmë ne të mirën nga e keqja, të drejtën nga e gabuara? Cilat mekanizma e karakterizojnë veprën morale? Pse njerëzit janë të...

FITËR BAJRAMI, FESTË DHE INKURAJIM PËR ANGAZHIME TË MËTEJSHME

0
Bajrami i Ramazanit nis me përfundimin e agjërimit njëmujor të Ramazanit dhe vazhdon tri ditë. Quhet ndryshe edhe Bajrami i Madh apo Fitër Bajrami,...

NATA E MIRË E KADRIT

0
Profetit tonë të nderuar iu tregua mosha e njerëzve të popujve të ardhur para tij. I Dërguari i Zotit e pa mjaft të shkurtër...

Zoti mes mëshirës dhe ndëshkimit

0
Shpesh herë e gjejmë veten mes perceptimit të Zotit si të Gjithëmëshirshëm dhe Mëshirëbërës dhe perceptimit tjetër si hakmarrës dhe me ndëshkim të ashpër. Ashtu...

FRUTI NË MJEKËSINË PROFETIKE

0
Janë një sërë thëniesh të Profetit mbi vetë mjekësinë dhe posaçërisht lidhur me atë që quhet profilaksi. Fundja, një pjesë të madhe të mjekësisë...

Profeti që angazhoi në rrugën e tij çdo zemër besimtari

0
Profeti Muhamed a.s. personaliteti më i madh, dhe figura më e dashur për besimtarët myslimanë, nuk na shfaqet në trajtën e një mbinjeriu. Përkundrazi,...

Lutja dhe vetëdija e ihsanit te Profeti a.s.

0
Në hadithin e njohur me emrin “Hadithi i Xhibrilit a.s.”, Profeti ynë, paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të, pasi ka shprehur shtyllat...

Udhëzimi i Profetit a.s. në bashkëjetesë me të tjerët

0
“Në të dërguarin e Allahut ka një shembull të mrekullueshëm për atë, që shpreson tek Allahu dhe Dita e Fundit dhe e përmend shumë...

NGA TREGIMI KUR’ANOR PËR MERJEMEN R.A., KAM MËSUAR SE LEHTËSIMI VJEN ANDEJ NGA NUK...

0
Nga tregimi kur’anor për Merjem bint Imran, r.a., kam kuptuar se ligjet në kozmos kanë të bëjnë me njerëzit e jo me Allahun xh.sh.,...

TE FUNDIT