VAJZA QË DONTE TË BEFASONTE PRINDËRIT E SAJ

Një mësuese e lëndëve fetare në një shkollë tregon: – Më erdhi një ditë një vajzë disi e ndrojtur. M’u afrua dhe më pyeti:

– A mund t’ju bëj një pyetje?

– Po, sigurisht. – i thashë.

– A bën ta mësoj Kur’anin përmendësh pa dijeninë e prindërve të mi? – më tha disi me ngurrim.

– Po, bën, – i thashë disi e hutuar nga kjo pyetje.

Kjo pyetje më ngjalli kureshtje dhe u orvata ta pyesja për arsyen:

– Pse nuk u tregon prindërve të tu se ke dëshirë të mësosh Kur’anin?

Ajo më dha një përgjigje të cilën nuk e prisja:

– Dëshiroj t’i befasoj ata me një kurorë prej drite në Ditën e Gjykimit.