DYZET HADITHE MBI MORALIN

0
-1- عَنْ أُمِّ الدَّرْدَاءِ (رَضِيَ الله عَنْهَا) سَمِعْتُ مِنَ النَّبِيِّ (صَلَّى الله  عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) يَقُولُ: أَوَّلُ مَا يُوضَعُ   فِي الْمِيزَانِ اَلْخُلُقُ  الْحَسَنُ Hazreti Ummu’d-Derdâ (radijallahu anha)...

Ndjenja më mizore, smira

0
“Në një zemër nuk mund të gjenden së bashku edhe besimi (iman), edhe smira (hased).” Smira në fjalor, është ndjenjë e lakmisë dhe e...

DISTANCA QË DUHET MBAJTUR NDËRMJET KËMBËVE

0
Një pyetje që ndoshta vjen në mendjet e shumë njerëzve është: Si duhet të qëndroj në namaz? A duhet të qëndroj dhe këmbët e...

NAMAZI DHE DISPOZITAT E TIJ

0
Falja e namazit është kushti i dytë dhe më i rëndësishëm i fesë Islame pas dëshmisë së shehadetit. Pesë namazet ditore janë bërë farz...

TEFSIRI I SURES IHLAS

2
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ قُلْ هُوَ اللَّـهُ أَحَدٌ (1) اللَّـهُ الصَّمَدُ . لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ (2) وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ (3) Shqipërimi: Me emrin...

KURBANI, URTËSITË DHE LLOJET E TIJ

0
Kurban, në kuptimin gjuhësor do të thotë “të afrohesh, mjet që të afron me Zotin”. Ndërsa në literaturën islame ka kuptimin “të therësh një...

KOMENTIMI I “BISMILAHIRRAHMANIRRAHIM”

0
“Bismilah”, ka kuptimin “me emrin e Allahut”. Duke filluar me emrin e Allahut, kërkojmë ndihmën e Tij që puna të jetë e...

ABDESI – GUSLI – TEJEMUMI

0
Pastërtia është shumë e rëndësishme që të jetojmë të shëndetshëm. Pranimi i adhurimeve dhe ruajtja e shëndetit janë të lidhura me pastërtinë. Për këtë...

PARIMI KURANOR I SHURAS (Këshillës – Konsultimit)

0
  Komentimi i ajetit 159 të sures Al'-Imran Një prej tipareve themelore, nëse jo...

MËNYRA E MBAJTJES SË DUARVE NË NAMAZ

0
Gjatë hyrjes në disa xhami, një person përballet me një grumbull njerëzish të ndryshëm. Ai vëren dikë që qëndron në namaz me duart e...

TE FUNDIT