FAKTE SHKENCORE PËR AGJËRIMIN, ARGUMENTE PËR TË ZOTËT E MENDJES

0
 Agjërimi, përveç ndikimit shpirtëror, moral dhe social, ka edhe shumë efekte pozitive për shëndetin e njeriut. Dihet tashmë se shumë prej kafshëve dhe insekteve agjërojnë;...

BAZAT METAFIZIKE TË SËMUNDJES- 1

0
Mjekësia është shkenca që merret me sëmundjet dhe mjekimin e tyre. Ekziston një lidhje e afërt midis planit...

MREKULLIA E KRIJUESIT – ZHVILLIMI EMBRIONAL DHE LINDJA E JASHTËZAKONSHME E KANGURIT

0
Sistemi për shumëzim te kanguri është tërësisht i ndryshëm në krahasim me gjitarët e tjerë. Embrioni i kangurit kalon nëpër stade të caktuar të...

KODI MATEMATIK I KURANIT

0
Ndër 10 vjeçarët e fundit shumë dijetarë myslimanë janë ballafaquar me shkencëtarë perëndimorë të fushave të ndryshme për t’u treguar se për zbulimet e...

BAZAT METAFIZIKE TË SËMUNDJES – 2

0
Konsiderata mbi sëmundjen Njëri prej faktorëve më të rëndësishëm(,) që përcaktojnë konsideratën mbi mjekësinë, është qëndrimi ndaj konceptit sëmundje. Ngaqë fakihët (specialistët e së drejtës...

A e keni ditur që nafta përmendet në Kur’an?

0
Fjalën të cilën në versetin e mëposhtëm e kemi përmendur me “mbeturinë” është fjala arabe “guthaen”. Ndërsa fjala e zezë të cilën...

SHKENCA KURANORE

0
Kur’ani i Shenjtë zbriti për ta bërë njeriun të kuptojë dhe të besojë në ekzistencën e Allahut, si dhe ta orientojë në rrugën që...

Ndikimi i Abdestit në meridianet e energjisë së njeriut

0
Allahu i madhërishëm na ka shpallur se çdo gjë e ka krijuar nga uji:  “...ujin e bëmë bazë të...

TE FUNDIT