PROFETI MUHAMED (A.S.)

0
Nëse do ta imagjinonim veten në botën e para 1400 viteve, ne do të gjendeshim në një vend krejtësisht të ndryshëm. Mundësia e shkëmbimit...

Mos kritikoni, por nxisni të menduarit kritik

0
Të kritikosh është shpesh mënyrë e jona e komunikimit. Ne kritikojmë shpesh e në vazhdimësi stile jetese, mënyra veshjeje, mendime, opinione, sjellje, etj., etj....

Dituria është thesari i myslimanit

0
Feja islame e mbështet zhvillimin dhe përparimin e njerëzimit në dituri. Pikërisht për këtë në Kur’an i madhi Allah vlerëson të mësuarit, diturinë. I...

Feja dhe arsimi, roli i tyre në transformimin e shoqërisë

0
E ardhmja e një kombi varet nga rinia e tij. Çdo popull, që kërkon të sigurojë të ardhmen e tij, ashtu siç përkushtohet ndaj...

Rruga e Islamit – rruga e diturisë

0
Në historinë e zhvillimit të Islamit, vend shumë të rëndësishëm zë edukimi me dituri e drejtësi. Një nga qëllimet e fesë islame është popullarizimi...

BESNIKËRIA NË ISLAM, KAPITALI MË I ÇMUESHËM

0
Besnikëria në kuptimin gjuhësor dhe në esencë do të thotë të jesh i drejtë dhe i sinqertë. Ajo përkufizohet si e kundërta e mashtrimit...

Muaji Muharrem dhe dita e Ashurasë

0
Allahu e ka bërë ndryshimin e ditës dhe të natës argument të qartë e të pashmangshëm të ekzistencës dhe fuqisë së Tij absolute. Në...

Hixhreti – ndryshim i rrjedhave të historisë

0
Fjala hixhret-un në arabisht rrjedh nga folja haxhere, që etimologjikisht do të thotë "shpërngulje, emigrim, largim". Prandaj hixhreti ishte shpërngulje dhe largim nga shtëpitë, të afërmit dhe vendlindja duke...

Mbyllja e vitit shkollor, një maratonë plot me bilance

0
“Kemi trokitur në mijëra çaste lodhje dhe djersa e vullnetit kurrë nuk u shter. A mundem vallë të them se ia dola?! Por kujtimet...

Tri përmbajtjet kryesore të Kurban Bajramit

0
Jemi në prag të festës së madhe të Kurban Bajramit. Së shpejti do të kemi rastin t’i përjetojmë begatitë dhe dhuratat e saj të...

TE FUNDIT