MODELI ISLAM NË EMANCIPIMIN E GRUAS

0
Kur flitet për gruan dhe emancipimin e saj, të gjithë njerëzit me arsye të shëndoshë pajtohen me faktin se mbi supet e gruas rëndojnë...

PËRSIATJE E SHKURTËR MBI LINDJEN E NJERIUT MODERN

0
Mesjeta dhe Rilindja janë dy epoka të cilat në thelbin e tyre janë krejt të kundërta pavarësisht se zhvillohen në të njëjtin truall gjeografik,...

KUJDES ME FJALËT, O NJERI

0
  Një nga elementët më kryesorë të identifikimit të njeriut janë fjalët e tij. Janë ato që e shoqërojnë që nga vegjëlia e deri në...

Prefekti i parë i Mekës pas Islamit

0
Attab ibn Esidi (r.a.) ishte akoma një djalosh 11 ose 12 vjeçar kur Profeti (a.s.) emigroi nga Meka për në Medinën e bekuar. Që...

E MESMJA E ARTË E UMETIT ISLAM

0
Jeta reale ngrihet e qëndron nëpërmjet dijes dhe njohjes. Kushdo që neglizhon dhe nuk u kushton vëmendje studimit dhe mësimdhënies, ai ka vdekur edhe...

UMETI ISLAM SI NOCION DHE KARAKTERISTIKAT E TIJ

0
Nëse do të bëhej e mundur për ne që të pyesnim disa individë në shoqërinë tonë rreth “Umetit islam sot”, përgjigjet e pritura do...

Kremtimi i festave dhe i rasteve të tjera festive në Islam

0
Të treguarit interesim, qoftë në mënyrë individuale ose kolektive, lidhur me ndonjë çështje, është diçka që ndodh nga natyra e njeriut. Rasti që festohet mund...

30 VJET NGA RITHEMELIMI I KMSH-SË

0
Historia e viteve që pasuan me fillimin e Luftës së Dytë Botërore, e më pas, do të ishte shumë e ashpër me besimin dhe...

LUMTURIA DHE BESIMI

0
  Dihet se lumturia është parajsa e ëndrrave të çdo njeriu e që kërkohet prej të gjithë njerëzve. Lind pyetja: Ku është lumturia? Është një pyetje...

TË PRANOSH REALIZIMET E SHKENCËS, NUK DO TË THOTË TË MOHOSH BESIMIN TËND

0
  Për gati gjysmë shekulli ideologjia komuniste u përpoq të krijonte në Shqipëri një “njeri të ri” pa personalitet, “njeri masë” në turmën e njerëzve...

TE FUNDIT