Jeto për Zotin, jo për njerëzit

0
Krijuesi i Gjithësisë, Allahu i Lartësuar na sjell në këtë botë me një qëllim primar, që ta adhurojmë...

DITËT DHE NETËT E MIRA NË ISLAM DHE NATA E REGAIBIT

0
Begatitë e Allahut ndaj robërve të tij janë të mëdha e të panumërta, siç thotë edhe në Kur’an: “Nëse ju doni t’i numëroni begatitë...

Profeti Muhamed – Njeri i Paqes

0
Profeti Muhamed është i Dërguari i Zotit dhe përmes shpalljes së dërguar nga Zoti, ai i përcolli Islamin...

COPËZA NGA JETA E SAHABEVE

0
Edhe kjo nuk ishte parë Meka u çlirua…. Deri atë ditë kishte jetuar me sy mbyllur larg Islamit për shkaqe të ndryshme. Menjëherë pas çlirimit erdhi...

NATA E MIRË BERAET

0
Nata e pesëmbëdhjetë (nata që lidh ditën e 14 me ditën e 15) të muajit Shaban sipas kalendarit hënor, është Nata e Mirë e...

DYZET HADITHE MBI MORALIN

0
-1- عَنْ أُمِّ الدَّرْدَاءِ (رَضِيَ الله عَنْهَا) سَمِعْتُ مِنَ النَّبِيِّ (صَلَّى الله  عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) يَقُولُ: أَوَّلُ مَا يُوضَعُ   فِي الْمِيزَانِ اَلْخُلُقُ  الْحَسَنُ Hazreti Ummu’d-Derdâ (radijallahu anha)...

NATA E MIRË E ISRASË DHE MIRAXHIT

0
Në fundet e periudhës njëmbëdhjetëvjeçare të profetësisë në Mekë, në vitin 621 dhe sipas pikëpamjes së pranuar, natën e njëzetegjashtë që lidh natën e...

GJEOGRAFIA DHE KUR’ANI

0
Kur’ani është një libër i shenjtë, i cili pasqyron udhëzimet e Allahut (Zotit) për njerëzimin nëpërmjet të dërguarit të Tij të fundit, Muhamedit a.s....

SJELLJA E PROFETIT (A.S.) ME NJERËZIT

0
Të duash krijesat për hir të Krijuesit   Pejgamberi (a.s.) me moralin e tij të lartë që ia kishte dhuruar Allahu, i vlerësonte të gjithë njerëzit...

ISMAIL MUÇEJ, KRYEREDAKTOR I PARE I GAZETES “DRITA ISLAME”

0
Z. Ismail Muçej ishte kryeredaktori i parë i gazetës “Drita Islame”, sot revista "Drita Islame", themeluar në vitin 1992 nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë....

TE FUNDIT