KONSULTIMI DHE RËNDËSIA E TIJ NË FAMILJE

0
Vet fjala konsultim, do të thotë të orientohesh, të marrësh mendimin dhe të këshillohesh rreth një çështjeje me një person apo me një grup...

PROBLEMI NUK ËSHTË MUNGESA E MODERNIZIMIT, PROBLEMI ËSHTË MUNGESA E IDENTITETIT

0
Gjendja e njeriut pasqyrohet në atë se ai në çdo kohë e në çdo vend mërzitet prej së vjetrës dhe priret e nxiton për...

LUTJA SI PRAKTIKË PROFETIKE EDUKIMI

0
Njeriu është krijuar dhe përsosur në strukturën dhe funksionimin e tij fizik. Tërë trupi i tij, që nga qeliza e deri te sistemet e...

NATA E MIRË E ISRASË DHE MIRAXHIT

0
Në fundet e periudhës njëmbëdhjetëvjeçare të profetësisë në Mekë, në vitin 621 dhe sipas pikëpamjes së pranuar, natën e njëzetegjashtë që lidh natën e...

ZOTI MES MËSHIRËS DHE NDËSHKIMIT!

0
Shpesh herë e gjejmë veten mes perceptimit të Zotit si të Gjithëmëshirshëm dhe Mëshirëbërës dhe perceptimit tjetër si hakmarrës dhe me ndëshkim të ashpër. Ashtu...

TË GJITHË KEMI NEVOJË PËR MËSHIRËN E TIJ

0
Falënderime të panumërta i qofshin Zotit që në mesin e njerëzve na ndriçoi me besim. Me anë të këtij besimi ndryshuan jetët tona, si...

E MESMJA E ARTË E UMETIT ISLAM

0
Jeta reale ngrihet e qëndron nëpërmjet dijes dhe njohjes. Kushdo që neglizhon dhe nuk u kushton vëmendje studimit dhe mësimdhënies, ai ka vdekur edhe...

UMETI ISLAM SI NOCION DHE KARAKTERISTIKAT E TIJ

0
Nëse do të bëhej e mundur për ne që të pyesnim disa individë në shoqërinë tonë rreth “Umetit islam sot”, përgjigjet e pritura do...

TË PRANOSH REALIZIMET E SHKENCËS, NUK DO TË THOTË TË MOHOSH BESIMIN TËND

0
  Për gati gjysmë shekulli ideologjia komuniste u përpoq të krijonte në Shqipëri një “njeri të ri” pa personalitet, “njeri masë” në turmën e njerëzve...

29 VITE “DRITA ISLAME”

0
Në vitin 1967, Shqipëria u shpall shteti i parë ateist në historinë e njerëzimit, i cili kulmoi me aksionin e madh për çrrënjosjen e...

TE FUNDIT