NGA VETË JETA

0
Një djalë i ri, me gjuhë të ëmbël dhe me fytyrë të qeshur, shiste mjaltë. Ai ishte aq i ëmbël e i mirë, sa...

TË PUNOSH ME VETEN TËNDE

0
Kur t’i flasësh tjetrit, t’i thuash vetes: “Po unë, a e bëj këtë punë?” Kur e kritikon tjetrin, t’i thuash vetes: “Po unë, a...

SHPËTOJE VETEN NGA LITARI I EPSHIT DHE I ZEMËRIMIT

0
Brenda teje janë ndërthurur tipare të kafshëve, egërsirave dhe engjëjve. Shpirti është realiteti i thelbit tënd, ndërkohë që të tjerat janë të huaja për...

Debati mes Imam Ebu Hanifes dhe Imam Malikut

0
Para takimit me Imam Ebu Hanifen, Imam Maliku thoshte: “Kujdes nga pasuesit e mendjes (ehl’ur-re’ji)”. Shkolla e Imam Ebu Hanifes quhej “Shkolla e pasuesve...

NXËNËSI I ZGJUAR

0
  E ka pyetur Shekik el-Belhi nxënësin e tij, Hatim el-Esamin. Sa vjet ke mësuar tek unë? Gati 33 vjet, i përgjigjet nxënësi. Mësuesi - Çfarë ke...

KONTROLLI I ZEMËRIMIT SHPËTON JETËN

0
Kërkimet e reja tregojnë se zemërimi prish qëndrueshmërinë e valëve elektrike të zemrës, gjë që mund të shkaktojë çrregullim të ritmit të saj. Shkencëtarët...

BISEDA NDËRMJET PROFETIT (A.S.) DHE IBLISIT (Djallit)

0
Përcillet nga ibn Abbasi se Muadh ibn Xhebeli transmeton: Një ditë kur i dërguari i Allahut (s.a.v.) po bisedonte me sahabët në shtëpinë e Ejub...

DORËZOJANI FËMIJËVE ÇELËSAT E SUKSESIT

0
Dorëzojani fëmijëve çelësat e besimit te vetja, te sinqeriteti dhe te të folurit drejt. Asgjë tjetër nuk e nxit gënjeshtrën dhe dinakërinë siç e...

NJË TRADITË E BUKUR

0
Një person tregon: Bashkë me një mikun tim hymë në një kafene të vogël. Pasi bëmë porosinë u nisëm drejt tavolinës. Ndërkohë, dy burra...

NJË BURRË

0
  “Dhe prej skajit më të largët të qytetit erdhi një njeri(burrë) që ngutej e tha: - O populli im, dëgjoni të dërguarit. Dëgjoni ata...

TE FUNDIT