KONTROLLI I ZEMËRIMIT SHPËTON JETËN

0
Kërkimet e reja tregojnë se zemërimi prish qëndrueshmërinë e valëve elektrike të zemrës, gjë që mund të shkaktojë çrregullim të ritmit të saj. Shkencëtarët...

Debati mes Imam Ebu Hanifes dhe Imam Malikut

0
Para takimit me Imam Ebu Hanifen, Imam Maliku thoshte: “Kujdes nga pasuesit e mendjes (ehl’ur-re’ji)”. Shkolla e Imam Ebu Hanifes quhej “Shkolla e pasuesve...

SHPËTOJE VETEN NGA LITARI I EPSHIT DHE I ZEMËRIMIT

0
Brenda teje janë ndërthurur tipare të kafshëve, egërsirave dhe engjëjve. Shpirti është realiteti i thelbit tënd, ndërkohë që të tjerat janë të huaja për...

NGA VETË JETA

0
Një djalë i ri, me gjuhë të ëmbël dhe me fytyrë të qeshur, shiste mjaltë. Ai ishte aq i ëmbël e i mirë, sa...

PËRGJIGJE ME TË NJËJTËN MONEDHË

0
Sprova Një hebre, me qëllim për të sprovuar Profetin (a.s.), i afrohet duke treguar një ushqim që mbante në dorë: -  O profeti islam, e pyet....

MESAZHE NGA SENEKA

0
- Ne nuk kemi pak kohë, por kemi humbur shumë kohë. Jeta është mjaft e gjatë dhe na është dhënë me bujari për të...

NDRYSHIMI I NIJETIT

0
  Tregohet se një burrë dëgjoi se disa njerëz adhuronin një pemë në vend të Zotit. I revoltuar nga kjo që dëgjoi ai rrëmbeu sëpatën...

NJË BURRË

0
  “Dhe prej skajit më të largët të qytetit erdhi një njeri(burrë) që ngutej e tha: - O populli im, dëgjoni të dërguarit. Dëgjoni ata...

NJË TRADITË E BUKUR

0
Një person tregon: Bashkë me një mikun tim hymë në një kafene të vogël. Pasi bëmë porosinë u nisëm drejt tavolinës. Ndërkohë, dy burra...

DORËZOJANI FËMIJËVE ÇELËSAT E SUKSESIT

0
Dorëzojani fëmijëve çelësat e besimit te vetja, te sinqeriteti dhe te të folurit drejt. Asgjë tjetër nuk e nxit gënjeshtrën dhe dinakërinë siç e...

TE FUNDIT