NGA TREGIMI KUR’ANOR PËR MERJEMEN A.S., KAM MËSUAR SE LEHTËSIMI VJEN NGA NUK SHPRESOJMË

0
 Nga tregimi kur’anor për Merjem bint Imran, a.s., kam kuptuar se ligjet në kozmos kanë të bëjnë me njerëzit e jo me Allahun xh.sh.,...

EDUKIMI FETAR MERRET QË NË BARKUN E NËNËS!

0
Jo vetëm zhvillimi fizik dhe mendor, por edhe ai moral dhe fetar është i lidhur me mënyrën e jetesës së nënës gjatë shtatzënisë. Hapat...

30 VJET NGA RIHAPJA E XHAMISE “ETHEM BEU”

0
Rihapja e xhamisë “Ethem Beu” në Tiranë, më 18 janar të vitit 1991, u bë me një ceremoni madhështore, në të cilën morën pjesë...

Jeto për Zotin, jo për njerëzit

0
Krijuesi i Gjithësisë, Allahu i Lartësuar na sjell në këtë botë me një qëllim primar, që ta adhurojmë...

SJELLJA E PROFETIT (A.S.) ME NJERËZIT

0
Të duash krijesat për hir të Krijuesit   Pejgamberi (a.s.) me moralin e tij të lartë që ia kishte dhuruar Allahu, i vlerësonte të gjithë njerëzit...

QËLLIMI YNË, KËNAQËSIA E ZOTIT

0
 Njeriu është krijuar në formën më të bukur nga Zoti dhe si i tillë, kërkohet prej tij që punët t’i ketë të bukura në...

ZOTI MES MËSHIRËS DHE NDËSHKIMIT!

0
Shpesh herë e gjejmë veten mes perceptimit të Zotit si të Gjithëmëshirshëm dhe Mëshirëbërës dhe perceptimit tjetër si hakmarrës dhe me ndëshkim të ashpër. Ashtu...

TE FUNDIT