Kaside el-Burde

(Kushtuar profetit Muhamed a.s nga poeti i madh Busajriu)   Muhamedi është prijës për gjithësinë, xhindë, arabë, të huaj e për mbarë njerëzinë. Urdhërues e ndalues është profeti ynë; i...

PROFETI MUHAMED (A.S.)

Nëse do ta imagjinonim veten në botën e para 1400 viteve, ne do të gjendeshim në një vend krejtësisht të ndryshëm. Mundësia e shkëmbimit...

EMRI I TIJ ISHTE MUHAMED – Një biografi e shkurtër

Profeti Muhamed u lind të hënën më 12 Rabiulevel (20 Prill 571) në Mekë të Arabisë. Familja Hashimite së cilës i përkiste, ishte një...

AI ISHTE I DËRGUARI I ZOTIT

Si sot, para më shumë se 14 shekujsh ka lindur Profeti i Islamit, Pejgamberi ynë, Muhamedi a.s. Jemi mbledhur këtu që, si qindra myslimanë në...

VITI I – HIXHRI

VITI I PARË I HIXHRIT (Rabi al-Awwal 1 v.H. deri te Dhil-Hixhah 1 v.H.)   JATRIB   Jatrib (emri origjinal i Medines, - Al-Madinah) është i vendosur në provincën...

MISIONI NË MEKË

Meditime në Shpellën e Hirasë Me kalimin e kohës, Profeti i Islamit a.s. sa vinte dhe po e humbiste interesin ndaj biznesit të tij. Te...

VITET X/XI – HIXHRI

VITET E DHJETË DHE TË NJËMBËDHJETË TË HIXHRIT   Khalidi dërgohet në Naxhran dhe Aliu në Jemen   Një numër të krishterësh të Naxhranit e kishin përqafuar Islamin,...

VITI II – HIXHRI

VITI I DYTË I HIXHRIT   PLANET ARMIQËSORE TË KUREJSHËVE NDAJ MYSLIMANËVE NË MEDINE   Megjithëse Profeti i Islamit a.s. dhe myslimanët emigruan në Medine, kurejshët nuk hoqën...

VITI VI – HIXHRI

VITI I GJASHTË I HIXHRIT   Gjatë vitit të gjashtë të Hixhretit, nuk u bë ndonjë betejë e rëndësishme, por vetëm një numër misionesh vëzhguese dhe...

VITI VII – HIXHRI

VITI I SHTATË I HIXHRIT   Ekspedita e Khaibarit   Në Khaibar, rreth 200 milje në veri të Medines, afër kufirit me Sirinë, ishte krijuar një përqendrim i...

TE FUNDIT